jan 18

Indlæg I Nordjyske Stiftstidende af Frank Østergaard

Frank Østergaard


Jeg har ved enhver given lejlighed sagt og skrevet, at både børnepasning og ældrepleje er en kommunal opgave. Så at SF, uanset antallet af private pasningsordninger, fortsat ønsker en kommunal vuggestue i Pandrup området, kan umuligt undre nogen…
Upåagtet at vi I SF også mener, at det er gode pasningstilbud, der er i Pandrup, er vi bevidste om at præcis, som det er indenfor ældreplejen, er det også indenfor børnepasning ALTID kommunen, der i sidste ende er ansvarlig for henholdsvis pleje og pasningsmulighed, og derfor bør der altid være kommunale pasningsmuligheder.

I det forlig, der blev indgået for seks år siden, står der: ”Det er en målsætning, at der skal arbejdes for etablering af pasningsmuligheder i form af småbørnsgrupper i alle 4 hovedbyer. Der er afsat en ramme på 200.000 kr. i 2011 til en start, da udgifterne til en plads i småbørnsgrupper/vuggestuer er dyrere end en plads i dagplejen”.
SF løber ikke fra en budgetaftale! Eftersom der nu, seks år efter budgetforliget, fortsat ikke er etableret en kommunal vuggestue i Pandrup, må jeg konkludere at det er nødvendigt at minde kommunalbestyrelsesmedlemmerne om denne del af aftalen.
Det er mit håb, at jeg med ovenstående enkle og logiske forklaring, kan få kommunalbestyrelsen til at stå ved sit løfte og sørge for at der bliver etableret kommunale pasningsmuligheder i samtlige fire hovedbyer.

Lukket for kommentarer.

preload preload preload