okt 06

Indlæg i Nordjyske Stiftstidende af SF´s spidskandidat Frank Østergaard

Frank Østergaard


På baggrund af sidste måneds afsløringer af, at pesticid-resten Desphenyl-Chloridazon dukker op i drikkevandsboringer mange steder i landet, opfordrede Miljøstyrelsen i et brev til alle landets kommuner og vandværker om at gå i gang med at teste drikkevandet. Men en hel del vandværker overhører tilsyneladende opfordringerne om at teste vandet.
Nu vil SF foreslå, at Jammerbugt kommune pålægger vandværkerne at teste vandet med det samme, og samtidigt foreslå at kommunen offentliggør testresultater der frikender vandforsyningen for stoffet – så borgerne ikke skal gå i uvished.

Vi er uforstående over for at vandværker spiller hasard med vores drikkevand. Når nu vi ved at det her stof til alles overraskelse er fundet i flere vandboringer rundt omkring i landet, så ser vi ingen grund til at vandværkerne ikke i en fart får testet vores vand også.
Teknik og Miljøudvalgsmedlem Erik Ingerslev (SF) har derfor bedt om at få punktet på udvalgs dagsorden den 6. november.

Lukket for kommentarer.

preload preload preload