okt 17

Indlæg i Nordjyske Stiftstidende af SF´s spidskandidat Frank Østergaard

Frank Østergaard


Det undre mig at Lars Holt og Morgen Sparre er så store modstandere at få testet vandkvaliteten i kommunens vandværker for desphenyl-chloridazon. For at fjerne en hver tvivl om en evt. forurening, bør kommunalbestyrelsen pålægge vandværkerne at få testet vandet for netop desphenyl- chloridazon. Så sent som den 13. oktober havde Nordjyske Stiftstidende en artikel om en boring i Aalborg området der havde netop det problem.
Bestyrelsen for Kaas vandværk har klogt fået fortaget denne ekstra pesticidkontrol. De er vel også fagfolk. Det har kostet forbrugeren 3,8 øre pr. m3. Jeg ved derfor ikke hvor den million kr. som Mogens Sparre nævner kommer fra, men forbrugerne kunne måske tro, at det er hans faglighed der gør, at tallet skulle være rigtigt!
Hvordan kan Mogens Sparre være så skråsikker på, at denne pesticide ikke findes i nogen boringer andre steder i Jammerbugt kommune, når der ikke er undersøgt for den?
Jeg mener, at hvis der er overskridelser af grænseværdierne for vandkvaliteten i et vandværk skal vandværket gøre forbrugerne opmærksom på dette. Udover at forbrugerne bliver bekendt med uregelmæssighederne, vil forbrugerne også få øje for, at rent drikkevand ikke er noget der er en selvfølgelighed.

Lukket for kommentarer.

preload preload preload