DAGSORDEN

Dato

21. marts 2007

Sted

Aabybro Rådhus mødesal

Klokken

19.00-21.00 Generalforsamling

 

21.00.21.30 Medlemsmøde

Tilstede

11 medlemmer var mødt frem.

 

 

Punkt 1

Afholdelse af generalforsamling

1

Valg af dirigent

Lars Hasager blev valgt. 

 

Valg af referent

Uffe Lerbjerg blev valgt.

2

Beretninger

Erik Ingerslev aflagde politisk beretning med efterfølgende drøftelse af skolepolitikken. Generalforsamlingen opfordrede bestyrelsen til at lave et temaarrangement omkring emnet.

Uffe Lerbjerg aflagde organisatorisk beretning og tog her udgangspunkt i en tale af SFU-medlem Jesper Petersen omkring engagement, viljen til forandring mv.

Begge beretninger blev taget til efterretning.

3

Regnskab

Regnskabet blev gennemgået af foreningens kasserer.

Regnskabet blev godkendt.

 

Kontingent

Generalforsamlingen besluttede at kontingenten fastsættes i forhold til den centralt fastsatte kontingent med virkning fra anden kvartal 2007.

4

Indkomne forslag

Der var indkommet et forslag fra Erik Ingerslev som blev fremsat og godkendt.

Ordlyden er:

6. stk. 4. Bestyrelsen vælger på sit første ordinære bestyrelsesmøde, efter den ordinære generalforsamling, en kasserer blandt foreningens medlemmer.

Generalforsamlingen godkendte samtidig at ordet amtsbestyrelsesmedlem i 6. stk 3. punkt 6 ændres til Valg af medlem til regionens repræsentantskab i ulige år.

5

Valg af formand

På valg var Uffe Lerbjerg (ønskede ikke genvalg)

Ny formand blev Ulla Schønberg.

Formandsvalget er under forudsætning af et tæt samarbejde med Jette Staal og Mads Guldhammer omkring formandsopgaverne.

 

Valg af bestyrelsesmedlem

Mads Guldhammer blev valgt.

 

Valg af to suppleanter

Lars Hasager blev 1. suppleant.

Ejvind Pedersen blev 2. suppleant.

6

Valg af medlem til regionens repræsentantskab

Erik Ingerslev blev valgt.

7

Ikke aktuelt i år.

 

8

Eventuelt

Erik fortalte om sygehusdrøftelser i regionens repræsentantskab.

Ny formand blev Thorkil Olesen fra Hanstholm. (læs mere på hjemmesiden).

Bodil Gyde Hansen reklamerede for SFOF på Livø. Bodil vil gerne arrangere en en-dagstur til Livø.

  1. maj.

Talere bliver Georg Metz
og Pernille Vigsø Bagge. 

Grundlovsmøde bliver afholdt hos Kaj Kunstmann.

Taler bliver Villy Søvndal.

SFU har skiftet formand. Mads Guldhammer fortsætter som kontakt mellem SFU og SF-Jammerbugt.

 

 

Punkt 2

 

Indhold

Valg som delegerede til Landsmødet i Vejle 28-29. april 2007.

Referat/ beslutning

Ulla Schønberg, Erik Ingerslev og Karin Wolf er delegerede.
Mads Guldhammer med på en fribillet.
 

Organisatorisk beretning 2006-2007.
Uffe Lerbjerg


Det har været et år med store omvæltninger. Sådan indledtes sidste års beretning og det samme kan man vel med rette sige om dette år.

Organisatorisk lagde vi ud med en drøftelse omkring hvorvidt kassereren skulle være medlem af bestyrelsen. Det afstedkom, at vi gennem en ekstraordinær generalforsamling besluttede at kassereren skulle vælges på førstkommende bestyrelsesmøde efter en generalforsamling, blandt  foreningens medlemmer.

Medlemstallet har været stabilt i det forgangne år omkring de 45. I året der er gået har vi haft den glæde, at flere gennem møderne har været med til at drøfte den politik som skulle besluttes og afspejle sig i opbygningen af den nye kommunestruktur.

Igennem året har vi haft forskellige temaer til drøftelse på møderne. Således lagde vi ud med en debat omkring kommunikation internt og eksternt. Herunder blandt andet hjemmesiden, modtagelse af nye medlemmer og bedre kontakt til medlemmerne. Vi har også drøftet miljø og ikke mindst kommunestruktur.

Specielt temaet omkring kommunikation har været så dybdegående i debatten, at det på hjemmesideområdet  gik ud over den organisatoriske struktur. Den tidligere webmaster forlod arbejdet og vi har således gennem det meste af året været uden informationskontakt med vores medlemmer via internettet. Opgaven har i dag fundet sin løsning, idet Erik Ingerslev har påtaget sig arbejdet indtil videre. Omkring læserbreve har der ligeledes været en drøftelse idet der tidligere har været tradition for, at disse har været forelagt gruppen inden de er blevet offentliggjort. Det er i særlig grad jeg som formand der ikke har fulgt den procedure og jeg har selvfølge som følge heraf  måtte træffe nogle fremtidige personlige forholdsregler. Som parti er det vigtig at fastholde en levende debat og det har til tider været svært at motivere en bredere og mere pågående og direkte debat omkring sf's politik og synspunkter.

Vi har gennem året haft nedsat nogle arbejdsgrupper. Det drejer sig først og fremmest om det kommunalpolitiske arbejde. Her ud over har vi forsøgt at etablere et tværpolitisk samarbejde omkring miljø (miljøplus) samt en sundhedsgruppe. Sundhedsgruppen er ikke i gang for nuværende hvilket mest skyldes at udvalgets medlemmer også deltager i det kommunalpolitiske arbejde.

Miljøgruppen har afholdt  2 møder, men også her må vi sige at det er svært at få skabt en medlemskreds og interesse omkring dette arbejde. Det kommunalpolitiske arbejde har primært sit udgangspunkt i de punkter som er til drøftelse og beslutning på kommunalbestyrelsens dagsorden.

Etableringen af den nye kommunale struktur afstedkom, at SF-Jammerbugt fik valgt et medlem, nemlig Erik Ingerslev. Vi havde satset hårdt rent økonomisk ud fra en forventning om, at det måtte være muligt at få to med i den nye gruppe. Sådan gik det ikke og årsagerne hertil kan være mange. Jeg skal bare her nævne, at vi var i valgforbund med Socialdemokraterne, at der blev satset meget hårdt på listens nummer et også i nye og ukendte områder. Resultatet blev imidlertid, at Erik Ingerslev i dag repræsenterer SF som eneste medlem i kommunalbestyrelsen. Det er hårdt og meget, meget krævende ikke alene i hele opstartsfasen, men også i det daglige arbejde. Arbejdsgruppen omkring det kommunalpolitiske arbejde har deltaget i kommunalbestyrelsesmøderne og her ud over været med til drøftelserne af de enkelte punkter på dagordenerne.

Det betød imidlertid også et farvel til byrådsmedlem Lars Hasager fra Aabybro byråd, som gennem alle årene har været en trofast og loyal sparringspartner i samarbejdet med Erik Ingerslev.

SF-Jammerbugt har afholdt et fællesarrangement under temaet vin og mad på Bratskov. Det skete her i februar med deltagelse af 22 personer. Et godt og flot arrangement.

SF-Jammerbugt er en levende organisation med stabilt medlemstal og fremmødeprocent til bestyrelses- og medlemsmøderne. Et område som vi gennem hele ret har arbejdet med og som vi alle ønsker må vokse gennem det fremtidige arbejde.


Forslag til politisk beretning 2006.
Erik Ingerslev.

Et hektisk politisk år er sluttet. Jeg tror ikke mange kunne forestille sig hvor vanskelig en proces den kommunale verden har været i gennem i 2006. Vi har som kommunalpolitikere været igennem en proces hvor det har været umuligt at have alle helheder med. Jeg vil sige, at hvis man ikke havde lidt politisk erfaring, ville man gå mere end død i det arbejde der har været i årets løb.

Ingen kan være i tvivl om, at det er meget forskellige kommuner der nu skal fungerer som en helhed. Vi har fået dynger af papir med oplysninger om muligheder for at sammensætte en ny politik for Jammerbugt Kommune.

For SF har det været forstemmende at se, at de gode intentioner alle kandidater havde i valgkampen er blevet gjort frygtelig til skamme.  Det vi oplevede i valgkampen var, at ingen mente at det gennemsnitlig skulle blive dårligere i en samlet Jammerbugt Kommune, end det har været i de enkelte 4 kommuner som er blevet sammenlagt. Men virkeligheden er markant anderledes.

Ganske vist har vi oplevet at der er vedtaget fine intentioner på alle områder i Jammerbugt Kommune, men når det så kommer til den praktiske håndtering af hvordan det skal udmøntes, ja så er det alene økonomien der har talt. I den situation er de gode målsætninger blevet skamreddet for at sikre en stram økonomi.

Derfor har det været svært for SF at se sammenhæng mellem de flotte målsætninger og så de praktiske løsninger der af et flertal er gennemført i årets løb.

Tydeligst har vi set det i forbindelse med vedtagelse af budgettet for 2007. Her vedtog 25 af 27 kommunalbestyrelsesmedlemmer et budget som er udtryk for absolut lavest fællesnævner i den nye kommune.

Ikke rart at se, at mange af de gode resultater der var opnået i flere af de tidligere kommuner nu er bombet årtier tilbage.

Vi kan vel ikke undre os over at Venstre, Borgerlisten og Dansk Folkeparti kunne gennemføre et sådant nedkøringsbudget, men at Socialdemokratiet ville lægge navn til så store nedskæringer er os fuldstændig uforståeligt. Uforståeligt fordi vi ikke kunne se forskel på de borgerliges udspil og så det Socialdemokraterne sagde ja til.

Vi havde I SF lavet et forslag til budget der respekterede flertallet i folketingets politik for kommunerne. Men det betyder ikke at man skal lave et budget der ødelægger den gode udvikling i Jammerbugt Kommune, som vi kunne tage med over fra de tidligere kommuner.

I SF havde vi lavet et budget der fastholdt et rimeligt service niveau, og meget lidt anlæg i 2007, for så i de efterfølgende år at hæve både skatteprocent og grundskyld, for på den måde at f tingene til at hænge økonomisk sammen.

Der skal over en årrække selvfølgelig skabes en balance mellem driftsudgifter og indtægter, men det er ikke rimeligt at de borgerlige partier og Socialdemokratiet er så følgagtige overfor den politiske linie et flertal i folketinget har lagt.

Det vi opnår ved at skære så meget i budgettet er, at vi ødelægger servicen i Jammerbugt Kommune så meget, at det der skal være en af hjørnestenen i kommune bliver sat i stå eller ødelagt. Det bliver svært at få nye borgere til at flytte til en kommune hvor der er skåret ned på daginstitutioner, skoler og fritid som der er sket i Jammerbugt Kommune. Hvordan skaber man dynamik når der på alle vitale områder skal ske nedskæringer som dem vi har set ved vedtagelse af budgettet for 2007?

Det flertallet har gennemført er med til, at regeringen, med Lars Løkke og Thor Pedersen i spidsen kan gå ud og sige, at projektet er lykkes. Kommunerne har overholdt de økonomiske rammer som var udstukket, og der var ikke brug for tilføjelses af yderligere midler, som nogen havde sagt.

De nedskæringer det borgerlige flertal og Socialdemokraterne har gennemført i Jammerbugt Kommune er en politik der undergraver kommunens service, en politik vi tydeligt kan se er i overensstemmelse med det som regeringen ønsker, selv om de ved masser af lejligheder siger noget andet.

SFs kritik af Socialdemokraterne ved 2. behandlingen fik den konsekvens, at Socialdemokraterne ikke ville leve fuldt op til den konstitueringsaftale SF indgik med Socialdemokraterne. Da vi skulle lave aftale om hvordan de såkaldte øvrige pladser skulle besættes, fik vi den melding, at de mente vi havde fået rigeligt i forbindelse med fordeling af pladser i stående udvalg, og i øvrigt var de sure over SFs udmelding om Socialdemokraternes i forbindelse med budgetvedtagelsen. Til det er der at sige, at vi i forbindelse med besættelsen af pladser i stående udvalg ikke har fået mere en hvad der var aftalt ved konstitueringen. Socialdemokraterne ikke ville have kunnet opnå mere ved en anden konstitueringsaftale. Samtidig skal tages i betragtning, at vi jo havde et valgforbund med Socialdemokraterne op til valget. Vi har ikke gjort noget stort ud af, at Socialdemokraterne ikke vil overholde indgået aftale, men kun konstater, at tror de at vores politiske holdning kan købes for pladser som vi har aftalt skal fordeles efter en aftale, ja så regner Socialdemokraterne forkert, men en sådan holdning vil selvfølgelig indgå i vores fremtidige politiske samarbejde med dem.


Regnskab 2006 - SF Jammerbugt
Ejvind Pedersen
       
indtægter     udgifter  
kontingent

12.745,00

  renter

1.919,20

partiskat

15.914,00

  porto

715,00

renter

1,00

  møder

1.035,00

øvrigt

7.394,00

  edb & data

245,00

 

 

  SF centralt

15.211,45

 

 

  valgmateriale

223,92

 

 

  annoncer

0,00

 

 

  øvrigt

1.449,00


i alt

36.054,00

 

20.798,57


aktiver

 

  passiver  
girokonto

204,77

  overført fra 2005

-35.348,07

konto 0380237970

-21.873,65

  periodens resultat

15.255,43

konto 0380220792

90,49

 

 

kassebeholdning

1.465,25

 

 

frimærker

20,50

 

 


balance

-20.092,64

 

-20092,64

       
revideret 04.03.2007 af:

Helle Overgaard Christensen

Adolf Handrup