tilbageknap

Referat fra bestyrelse møde den 21.4.08 på Aabybro Rådhus

Afbud: Karin Joy Wolff og Ejvind Pedersen

Fravær: Jette Staal

Pkt. 1 Godkendt

Pkt.2
Godkendt

Pkt.3
Ulla har modtaget brev fra SF central ved næstformand Jacob Nørhøj. Han ligger i brevet vægt på udvidet medlemsdemokrati og en styrkelse af det lokal partiarbejde. Endvidere informere Ulla om arbejdet i det nedsatte skolepolitiske udvalg. Hun fortæller om udvalgets besøg på Fjerritslev skole som hun synes var rigtig godt. Der blev snakket om at flytte det skolepolitiske udvalgs møde den 29 da der har været en del afbud, men ingen dato blev fast sat.

Rent økonomisk går det frem ad da vores underskud nu er nede på – 5,500 kroner, det skyldes bla. At der er kommet penge fra kommunen. Ejvind har fundet ud af at enkelte af vores medlemmer bliver opkrævet fra centralt hold, det er en fejl som vi hurtigt skal have rette.

Erik kunne fortælle at der på tema mødet forud for kommunal bestyrelsemødet på Torsdag vil være et oplæg omkring 10 klasse centret.

Pkt.4 
SFs landsmøde 2008
I år var vi på grund af vores store medlemstilgang i stand til at sende 3 delegerede fra vores egen partiforening til SFs landsmøde i København. Det blev Ulla Schønberg, Mads Guldhammer og mig der drog af sted fredag eftermiddag.

Landsmødet fandt sted i Falkonercentret på Frederiksberg. – en noget anderledes kulisse end vi er vant til i SF. Der var mødt 449 delegerede - det største antal nogensinde og sammen med gæster og folkevalgte, sekretariat og presse kom vi op på næsten 700 deltagere. Der var, som der plejer, heller ingen sovesale med de sædvanlige luftmadrasser, så vi måtte selv sørge for overnatning ude i byen. Det betød at noget af den kommen hinanden ved og hygge, som der plejer at være ved landsmøderne ikke helt var til stede. Rammerne var gode og maden var også fin, men der blev ikke til helt så mange fadøl med priser på 37,-  kr. for en enkelt øl og 260,- kr for en flaske rødvin. Jeg savnede også  et rigtig godt rockorkester til festen lørdag aften. I stedet fik vi rap og technomusik , så næsten alle forlod salen. Ja det kunne lyde som om vi er ved at være for gamle!

Fredag aften startede med formandens tale og der var stor opbakning og hyldest til Villy Søvndal
Overskriften for landsmødet var: Håb, forandringer og resultater. Villy talte for en samling af oppositionen og sin støtte til Helle Thorning-Smith, og en opfordring til de radikale om at være mere positive over for SF. Der blev rettet en stor kritik mod Fogh-regeringen med fokus på privatiseringen og det øgede bureaukrati og kontrol.
Herefter startede debatten på landsmødet. Der var selvfølgelig mange indlæg i integrationsdebatten men der var opbakning til Villys budskab, men kritik fra nogen af retorikken.
Et andet væsentligt tema var diskussion af  SFs valgprogram til Europaparlamentet. Programmet blev godkendt uden nogen stemmer imod – og med enkelte der undlod at stemme. Det er første gang, der har været enighed om en EU-vedtagelse i SFs historie. Programmet gav hovedbestyrelsen mandat til at forhandle det retslige forbehold og efter valget tage stilling til i hvilken gruppe i Europaparlamentet SF skal indgå .
Vores formand Ulla var også på talerstolen, så Jammerbugt var på storskærmen, selv om der i første omgang var skrevet forkert. Ulla talte varmt for beskatning af fortjeneste på fast ejendom, men da forslaget kom til afstemning blev det i stedet en del af den samlede skattepolitik, og ikke et konkret forslag endnu.
Andre emner der blev berørt var den nye fattigdom og det opdelte sundhedsvæsen

Det sidste emne blev et stort tema i søndagens program, hvor emnet var fremtidens offentlige sektor, specielt med fokus på sundhedsvæsenet. De 3 fagforeningsformænd Connie Chrukow, Sundhedskartellet, Dennis Kristensen, FOA og Henning Pedersen, BUPL var indbudt og tog selvfølgelig udgangspunkt i den aktuelle konflikt på arbejdsmarkedet. Der var mange gode indlæg, som tydeliggjorde krisen i det offentlige sundhedsvæsen og de konsekvenser den førte politik fra Fogh regeringen har haft for vores sundhedssystem. Det blev understreget at det er nødvendigt med ligeløn og et solidarisk sundhedsvæsen med fri og lige adgang for alle.  Der er brug for anerkendelse af de traditionelle kvindefag, hvor løn, faglighed og kvalitet spiller sammen. Der var stor opbakning fra landsmødet til den kommende konflikt.
Søndag eftermiddag blev brugt til afstemninger og der var stor enighed på næsten alle områder. Der var genvalg af formanden og igen stående opbakning til Villy.
Landsmødet bar præg af at der er stor vilje til at stå sammen og forsøge at udnytte den fremgang partiet har til at få indflydelse i dansk politik.

Jette Staal – delegeret for SF- Jammerbugt/referent pkt. 4

Pkt.5
Ulla har fået brev fra centralt hold omkring opstilling af kandidater til folketinget, vi afventer køreplan regionsbestyrelsen- Mads fortæller at der er en på vej.

Pkt.6
Der var forud for mødet stillet et forslag af medlem Brian Andersen om et møde omkring Lissabon traktaten. Bestyrelsen besluttede ikke at fastsætte en møde dato i forhold til valg omkring forbeholdene. Ulla kontakter Brian omkring et sådan møde.

Pkt.7
Erik gennemgik dagsorden til kommunalbestyrelsemøde på torsdag, der blev bl.a. Snakket bogbus, udvidelse af børnehaven i Brovst og Skipper Clements vej i Aabybro samt den redegørelse omkring Egevej 6 i Brovst.

Pkt.8
Ingen bemærkninger

Mads/referent