tilbageknap
SF JAMMERBUGT – GENERALFORSAMLING

Referat af generalforsamling, onsdag d. 26.03.2008, Bratskov

Dagsorden:
1. Valg af dirigent og referent
2. Beretninger
3. Regnskab og fastlæggelse af kontingent
4. Indkomne forslag
5. Valg af 3 bestyrelsesmedlemmer – på valg er Brian Andersen, Jette Staal Pedersen og Karin Joy Wolff
    Valg af 2 suppleanter
6. Valg af 2 repræsentanter til regionsbestyrelsen
7. Valg af 2 revisorer og 1 suppleant
8. evt.

Ad 1): Per Overgaard valgtes til dirigent, Jette Staal til referent.

Ad 2): Beretningerne fremlægges og uddybes med kommentarer til skolepolitikken og det kommende kommunalvalg . Vedr. kommunalvalget skal der som det første  diskuteres fokus-områder og udarbejdes en  kandidatliste. Vedr. skolepolitikken opfordres alle interesserede til at melde sig til gruppen, der er nedsat på området. Kontakt Karin Wolf, hvis du er interesseret.
Beretninger godkendes

Ad 3): Kassereren gennemgår regnskabet og orienterer om at regnskabet pt. balancerer på ca.
-11.000,kr. Regnskabet godkendes
Der er ikke fremsat forslag til ændring af kontingentsatser.

Ad 4): Der er indkommet et forslag om at generalforsamlingen diskuterer central opkrævning af kontingent. Det vedtages at vi fortsætter den lokale opkrævning, men at den nye bestyrelse kommer med et forslag til opstramning af procedure omkring opkrævning, så medlemmer ikke står for længe uden at betale kontingent.

Ad) 5: Karin Wolff, Jette Staal og Marie Cordtz vælges til bestyrelsen for den næste 2.årige periode
Asger Egelund vælges til 1.suppleant, Finn Pedersen til 2.suppleant – begge for 1.år.

Ad 6): Erik Ingerslev og Maria Cordtz vælges til regionsrepræsentantskabet.

Ad 7). Helle Overgaard og Adolf Handrup genvælges til revisorer.
Per Overgaard vælges til revisorsuppleant.

Ad 8): Ingen bemærkninger til evt.


Jette Staal
Referent
Bilag: organisatorisk- og politisk beretning og regnskab 01.01.2007 - 31.12.2007
Organisatorisk beretning  SF-Jammerbugt 2007-2008

Året blev præget af folketingsvalget, som selv om det var ventet, alligevel kom lidt bag på os.- Og der var meget kort tid til valgkampen! Lokalt deltog vi i et flerkantet vælgermøde i Aabybro. Desuden var vi med SFU på gaden i Fjerritslev og Brovst – vejret var desværre ikke med os. Vi var også ved hallen da der var messe i Brovst. Lene Linnemann, vores nye folketingskandidat i kredsen, gjorde en god indsats.
SFU hjalp os med at klistre plakater op, og der blev hængt op (og pillet ned) i hele kommunen.
SF fik et rigtig flot valg – efter en anderledes professional valgkamp end der tidligere har været ført.
Vores region fik valgt 2 folketingsmedlemmer, Pernille Vigsø Bagge og Karl Bornhøft.
Med til valgsucces’en hører at partiets medlemstal er steget markant. Også i SF-Jammerbugt har vi mærket fremgangen: En tilgang på ca 20 medlemmer, så vi nu er over 60 medlemmer i SF-Jammerbugt.
Vi inviterede på brunch i januar på Bratskov, for at mødes og hilse nye medlemmer velkommen. De ca. 20 fremmødte havde nogle gode timer sammen, hvor  Pernille Vigsø Bagge fortalte om valgkamp og landspolitik og Erik Ingerslev fortalte om det lokalpolitiske. Der var livlig diskussion. Især om hvordan vi skal gøre vores politiske holdninger mere synlige. Der er t.eks. i den nye kommune ikke så god avisdækning fra kommunalrådsmøderne, som der tidligere var i de små kommuner.
I det kommende år må vi se, om ikke vi kan mobilisere nogle af de flere kræfter vi har fået.
På landsplan har SF vist mindre berøringsangst end nogensinde,
I skrivende stund har de radikale undsagt os som oppositionspartner, samtidig med at socialdemokraterne rækker hånden ud (til fælles integrationsoplæg). Personligt synes jeg at  det er i orden at være mere offensiv – og pragmatisk. Men tiden – og landsmødet vil vise hvad medlemmerne på landsplan synes.


Ulla Schønberg
formand SF-Jammerbugt
 
politisk beretning for 2007.

Året 2007 blev en forsættelse af det vi oplevede i 2006. Meget hektisk med meget politisk arbejde på alle områder.

Vi har igen forsøgt at synliggør hvilken politik SF ønsker i Jammerbugt Kommune, men det er svært at komme igennem, når vi oplever en massiv følgagtighed over for den landspolitiske linie som VKO står får. Regeringen og DF gør en dyd ud af at fortælle hvor mange penge kommunerne har fået, og fortælle befolkningen hvilke opgaver kommunerne skal løse. med de midler Jammerbugt Kommune har til rådighed er det ikke muligt at indfri de forventninger befolkningen har til den fremtidige opgaveløsning her i kommunen. Vi har set store nedskæringer på nær sagt alle områder. Gennemført af de borgerlige i kommunalbestyrelsen og med tilslutning fra Socialdemokratiet. Kun SF har sammen med De Radikale anvist en anden vej.

I forbindelse med vedtagelsen af budget 2008 forsøgte vi at få en skatteindtægt der havde en størrelse så vi kunne løfte nogle af de mange opgaver som befolkningen forventer Jammerbugt Kommune skal løfte. Som bekendt lykkedes ikke at komme igennem med en sådan stigning. Vi stillede en lang række ændringsforslag, hvor vi i de fleste havde samme indfaldsvinkel som Radikale Venstre. Flertalsgruppen havde stillet en række ændringsforslag som forbedrede det budgetforslag der var til 1. behandling. Disse ændringsforslag stemte vi for, efter vore egne forslag var stemt ned. Det betød ikke, at vi var tilfredse med det vedtagende budget, men vi vil altid stemme for forslag der gør det bedre i den retning vi i SF ønsker udviklingen skal ske.

Grotesk er det så at knap er budgettet vedtaget, inden flertallet beslutter at der skal skæres i det budget der blev vedtaget fordi Finansministeren melder ud med trusler om at skære i kommunernes budget hvis vi overskrider på servicesrammen. I Jammerbugt Kommune er den først forsigtige vurdering på servicesudgifterne en overskridelse på ca. 1,6 mil. Et beløb der ikke burde give nogen form for panderynker. Der hvor der er problemer, er på overførselsudgifterne, som ser ud til en overskridelse på ca. 20 mil. Problemet med overførsels udgifterne er et landsproblem, og her må KL forhandle med Finansministeren om en løsning på de store overskridelser som alle landets kommuner ser ud til at få på dette område.

Det kommende år bliver debatten om skolerne et emne vi skal tage stilling til. I første omgang er det spørgsmål om hvor vi skal placer 7. klasserne, og om vi skal have fælles ledelse mellem nogle overbygningsskoler og grundskoler. Samtidig skal vi have afklaret om SF mener at Jammerbugt Kommune skal have et eller to 10. klasse centre. Men spørgsmålet om, hvordan den fremtidige skolestruktur skal være i Jammerbugt Kommune trænger sig på, og her må vi i SF også finde en fælles holdning til hvordan vi mener fremtiden skal være her.
Der er også sat en proces i gang med udarbejdelse af en kommuneplan der skal binde Jammerbugt Kommune sammen på en måde så vi får kommunen bundet sammen uden hensyn til de fire gamle kommuner. Her er det også vigtig at SF går ind og sætter præg på hvordan vi ønsker kommunen udvikler sig. Vi har forsøgt at sætte bæredygtig udvikling på dagsordenen. Det vil vi også gøre i forbindelse med forslag til den nye kommuneplan.

Vi har i 2007 haft et par aktiviteter sammen med folketingsmedlem Pernille Bagge. Det ene var i juni hvor Pernille Bagge besøgte de alternative tilbud der er startet op i forbindelse med Torslev Købmandsgård. Her fik vi et godt indblik i, hvordan man kan inddrage disse mennesker i et normalt livs- og arbejdsmiljø. I forbindelse med valget til folketinget havde vi Pernille Bagge med på institutionsbesøg på plejehjem i Jammerbugt Kommune. Pernille fik her mulighed for at se hvad det er vi her byder vore ældre, og fik mulighed for at tale med de ansatte.

Det kommende år skal vi planlægge valg til kommunalbestyrelsen som finder sted den 3. tirsdag i november. Hvis meningsmålingerne bare holder en del af de vi i øjeblikket står til at få, ja så har vi en vigtig opgave i at få det til at slå igennem i Jammerbugt Kommune. Vi skal i gang med at formulerer, hvad vi skal have med i et valgprogram. Vi skal have en debat om, hvad vi mener der skal være de vigtigste emner i valgkampen for os i vores kommune. Vi skal have sammensat en kandidatliste der dækker hele kommunen. Alt dette skal vi ud over at vi også skal være med i den daglige politiske diskussion. Så det er vigtigt at vore mange nye medlemmer melder sig og har lyst til at være med i det politiske arbejde, både i dagligdagen, men også frem mod det kommende kommunalvalg.

Erik Ingerslev Larsen
SF kommunalbestyrelsesmedlem.
Regnskab 2007 - SF Jammerbugt
Driftsregnskab for perioden 1. januar 2007 til 31.december 2007
       
Indtægter

 

   Udgifter  
Kontingent

13.025,00

   Renter

987,90

Partiskat

9.928,00

   Porto

609,90

Renter

2,11

   Møder

1.347,00

Øvrigt

10.844,34

   EDB & data

497,45

 

 

   SF - centralt

16.840,80

 

 

   Valg materiale

6.247,00

 

 

   Annoncer

550,00

 

 

   Øvrigt

2.935,25


Indtægter i alt

33.799,45

   Udgifter i alt

30.015,30

Periodens resultat    

3.784,15


Aktiver

 

   Passiver  
Girokonto

0,00

   Overført fra 2006

-20.092,64

Konto 0380237970

-16.802,74

   Periodens resultat

3.784,15

Konto 0380220792

93,58

 

 

Kassebeholdning

370,75

 

 

Frimærker

30,00

 

 


Aktiver i alt

-16.308,41

   Passiver i alt

-16.308,49

Øre afrunding

0,00

   Balance

0,08