erik ingerslev larsen Kommunalbest.medlem og efterlønner
Erik Ingerslev Larsen

Bellisvej 10
9440 Aabybro
9824 1745
eri@jammerbugt.dk




Jeg blev født i Aalborg. Havde min barndom og tidlige ungdom i Hallund ved Brønderslev. I august 1964 startede jeg ved søværnet, og fik min uddannelse her som skruestiksarbejder. Jeg har i hele mit arbejdsliv arbejdet inden for den private industribranche. Et arbejdsliv der efter 43½ år, stoppede 1. februar 2008. For nu at bruge min større frihed på lokalpolitik.

Privat har jeg boet i Aabybro siden 1976, og har med Birgit (døde i 1995) 2 piger, Janie og Sine. De har beriget mig med foreløbig 5 dejlige børnebørn. I dag danner jeg par med Mona Christiansen.

Politik har haft min meget store interesse fra jeg var ganske ung. Derfor blev jeg 3. oktober 1972 medlem af SF. Jeg har i alle årene været meget aktiv på alle planer og har blandt andet været medlem af SF's faglige landsudvalg i 8 år, medlem af SF' hovedbestyrelse i 8 år, har været folketingskandidat i Aalborg Nord fra 1982 - 2000. I 1986 blev jeg medlem af Aabybro byråd, og er nu medlem af Jammerbugt Kommunalbestyrelse. I årene i Aabybro byråd har jeg haft 8 år i socialudvalget, 4 år i kulturudvalget, 8 år i teknisk udvalg og 12 år i økonomiudvalget. I Jammerbugt kommunalbestyrelse er jeg medlem af økonomiudvalget og social- og sundhedsudvalget.

Mit forsatte kommunalpolitiske arbejde vi være at videreføre den politiske linje SF har ført her i kommunen gennem 24 år.


  forside sf-jammerbugt/valg 2009
 
Nordjyske/Jammerbugt 30.10.2009

Klimakommune - også i handling
VALGKAMP: Her i valgkampen er der ikke det, de forskellige partier ikke vil gøre for at forbedre forholdene i kommunen.

Ser vi tilbage på hvad der er sket i den korte periode der er gået siden dannelsen af Jammerbugt Kommune, ja så er det for mig svært at få sammenhæng mellem det, flertallet siger og så det de har gjort, eller snare ikke gjort på f.eks. miljøområdet.

Da vi gik i gang med helhedsplanen foreslog SF at kommunens Agenda 21 plan skulle udarbejdes som en selvstændig plan. Det blev afvist af flertallet idet man mente at det skulle indgå som en del af helhedsplanen. Den er siden blevet udskilt som en selvstændig enhed, nu under overskriften "Agenda 21 og klima", og det er godt. Dermed bliver miljøpolitikken forhåbentlig mere synlig, ikke bare i ord, men også i handling.

Hvad angår politisk handling, på miljøområdet, har der ikke været et flertal i kommunalbestyrelsen der indtil nu, har ønsket at vise hvad vej Jammerbugt Kommune skal gå i miljøspørgsmål.

For at vise en vej til at forbedre miljøet, har SF flere gange stillet forslag om, at nye lokalplaner skal gennemføres som bæredygtige udstykninger. Det er hver gang blevet afvist af et stort flertal. Kun Det Radikale Venstre har ved de seneste lokalplaner synes det var en god ide at vi laver lokalplaner som bæredygtige enheder.

Vi skal som kommune gå foran og skabe rammerne for, at fremtidigt boligbyggeri bliver så CO2 neutralt som muligt. Både hvad angår valg af byggematerialer under og over jorden. Vi skal i vore lokalplaner sikre at nye boliger får mulighed for at bruge opvarmningsformer der væsentligt nedbringer CO2 udslippet.

Det er for SF vigtigt at kommunen går foran, og viser vej til hvordan vi kan forbedre miljøet ikke i ord, men i handling!