GENERALFORSAMLING mandag den 23.03.2009 på Bratskov

Dagsorden

1.    Valg af dirigent og referent.

2.    Beretninger

3.    Regnskab og fastlæggelse af kontingent

4.    Indkomne forslag

A.    Forslag om at kontingent opkrævning overgår til partihovedkontoret.

B.    Hvis punkt A. vedtages: Forslag om at ordningen træder i kraft fra og med 1/4 2009.

C.    Forslag til ændring af vedtægter: § 6. stk.4. tilføjes: Bestyrelsen konstituerer sig med valg af næstformand.

D.   Forslag til revideret politisk program. Forslaget vedlagt som bilag.

5.    Valg af formand.

Valg af 1 bestyrelsesmedlem. Mads Guldhammer er på valg.

Valg af 2 suppleanter.

6.    Valg af 3 medlemmer til regionens repræsentantskab.

7.    Eventuelt.

Referat

Tilstede: Lars, Ulla, Maria, Kirsten, Dolf, Karin, Finn, Karin, Asger, Erik, Ejvind, Per og Jette

Dagsorden:

Valg af dirigent

Beretninger

Regnskab og fastlæggelse af kontingent

Indkomne forslag

  1. Forslag om at kontingent opkrævning overgår til partihovedkontor
  2. Hvis punkt A. vedtages: Forslag om at ordningen træder i kraft fra og med 1.04.09
  3. Forslag til ændring af vedtægter: § 6. stk. 4 tilføjes: Bestyrelsen konstituerer sig med valg af næstformand
  4. Forslag til revideret politisk program. Forslaget vedlagt som bilag

Valg af formand

Valg af 1 bestyrelsesmedlem. Mads Guldhammer er på valg

Valg af 2 suppleanter

Valg af 3 medlemmer til regionens repræsentantskab.

Eventuelt

Ad 1):
Per Overgaard valgt til dirigent, Jette Staal til referent

Dirigenten konstaterede at generalforsamlingen var rettidigt indkaldt

Ad 2):
Den organisatoriske beretning godkendt.

Den politiske beretning: Desværre er den politiske beretning fra sidste år blevet udsendt. Det aftales at den aktuelle politiske beretning udsendes til alle medlemmer. Evt. kommentarer bedes sendt til formanden inden 3 dage. Hvis der ikke er indvendinger mod beretningen vil den derefter betragtes som godkendt.

Erik kommenterer beretningen med nogle kommentarer i forhold til vores mål om at synliggøre vores miljøpolitik. Erik gør desuden opmærksom på at hans læserbreve kan ses på bloggen på hjemmesiden, og gør også opmærksom på facebook gruppen: SF vælgere i Jammerbugt.

Ad 3):
Kassereren fremlægger regnskabet for 2008 og det balancerer med -8000 kr. Underskuddet skyldes i høj grad restancer. Der er siden gjort en stor indsats for at få flere til at betale deres restancer. Der er ingen forslag om ændring af kontingent.

Økonomien vedr. den kommende valgkamp diskuteres. Der vil som tidligere blive sendt ansøgninger om støtte fra fagforbund og det vil også blive nødvendigt at optage lån, men dog ikke i samme størrelsesorden som ved sidste kommunalvalg.

Vedr. ægtefællerabat henvises til hjemmesiden

Ad 4):
Indkomne forslag
A: Forslaget om kontingentopkrævning fra partihovedkontoret vedtages enstemmigt.

B: Forslaget om at ordningen træder i kraft fra og med 1.04.09 vedtages enstemmigt

C: Forslaget om at bestyrelsen konstituerer sig med en næstformand vedtaget med et flertal.

D: Forslaget til revideret valgprogram vedtages enstemmigt. Valgprogrammet et tiltænkt som   grundlag for kandidaterne i valgkampen

Ad 5):
Ulla Schønberg genvalgt som formand

Mads Guldhammer genvalgt til bestyrelsen

Asger valgt som 1.suppleant

Finn Pedersen valgt som 2.suppleant

Erik Ingerslev, Kirsten Cordtz og Finn Pedersen valgt til regionens repræsentantskab

Ad 7):
Maria Cordtz fortæller at hun trækker sig fra bestyrelsen fra 01.07.09, da hun fraflytter kommunen

Per Overgaard fraflytter kommunen fra maj måned, men har lovet at give en hånd med hjemmesiden i valgkampen

Dirigenten takkede for god ro og orden

Efter generalforsamlingen afholdes medlems- og bestyrelsesmøde
 

Organisatorisk beretning  2008

Tilgangen af nye medlemmer fortsatte i 2008 så vi nu ligger på omkring 70 medlemmer.

På velkomstmødet i januar var der en ivrig debat om hvad vi kunne gøre lokalt, men, som det også er vores erfaring, så er der et stykke fra idé til handling, og det er altså grænseoverskridende at skrive læserbreve ! ?

Vi fik gang i en arbejdsgruppe omkring skolepolitik – med to nye medlemmer i gruppen. Men vi fandt ikke tiden moden til at bringe vores konklusioner til offentlighedens kendskab.  Når jeg skuer tilbage, tror jeg at det var en fejl; Vi er nødt til at være mere offensive, - at turde være det. Turde tage de knubs det kan/vil give.

For jeg tror ikke at mundheldet ” den der lever skjult lever godt” gælder i politik.

På grund af den store medlemstilgang – og de gamle regler, fik vi 3 delegerede til landsmødet i København. Det store konsensusmøde, som skulle varsle en periode med SF i regering, som en fortsættelse af landsmødet fra året før. Vi, fra Jammerbugt, var ikke uenige. Vi havde et lille indspark med forslag om beskatning af gevinsten ved boligsalg. Men fik det svar at vi skulle afvente ”skattepakken”

Vi skulle vælge ny folketingskandidat, og var så heldige at have en lokal SF’er som gerne ville; Mads Guldhammer. Han blev valgt uden modkandidater. Og selv om vi var glade for Lene Linnemann, så foretrak vi altså en af ”vore egne”.

Mads fik sin debut i den sammenhæng da vi var med i et debatmøde med de øvrige partier dagen før Folketingets åbning. Han var oppe imod garvede folketingspolitikere, og har helt sikkert lært en del den aften.

Den planlagte sommerfest måtte aflyses p.gr.a. for få tilmeldte. Til gengæld var vi 20 til en hyggelig fællesspisning på Bratskov i november. Også julefrokosten , i Jette Staal’s  fælleshus på Gjøl var en succes.

De sociale arrangementer er ikke det mindst vigtige i partiforeningen. At kende hinanden er en forudsætning for at udføre et godt stykke arbejde sammen. Det gør jo ikke noget hvis politik også er sjovt!

Fremover tror jeg at vi skal arbejde mere på at kombinere det nyttige med det sjove. Og på at få flere medlemmer med. f. eks ved kulturelle arrangementer. Eller ved at arrangere ”geografiske besøg” rundt i kommunen, for at lære hinandens lokalområder at kende.

Desuden tror jeg at vi skal være mere offensive i forhold til vores politiske mærkesager, og følge op på flertallets ”glemte” løfter.

Ulla Schønberg
Formand SF Jammerbugt

 

Politisk beretning  2008.
De økonomisk tunge skyer lettede heller ikke i 2008. Vi er vel nok mere regel-styret end kommunerne nogen sinde har været. Det betyder, at vi i Jammerbugt Kommune har meget svært ved at få tingene til at hænge sammen. Vi er nu i en situation, hvor regeringen og DF nu vil styrere kommunerne både på serviceudgifter og på anlægsudgifter. På anlægsudgifterne er det endda delt op, så der er et loft over hvor meget kommunerne må bruge, samtidig med at det også er besluttet hvor meget kommunerne minimum skal bruge på skoler og institutioner, uden at der følger penge med.

SF søger at synliggøre hvilken politik SF ønsker i Jammerbugt Kommune, men det er svært at komme igennem, når vi oplever en massiv følgagtighed over for den landspolitiske linje som VKO står får.

I forbindelse med vedtagelsen af budget 2009 oplevede vi for første gang at Socialdemokraterne sagde stop. Selv om man kan undre sig over hvad det var der gjorde at man denne gang ikke ville være med, når man har set hvad de har sagt ja til de tidligere år. Måske er det fordi vi går ind i et valgår og det så bliver nødvendig at vise at man ikke vil det samme som Venstre, DF og Borgerlisten. Og det er jo rart at vide, hvis vi skal gøre os håb om, at få et andet flertal pr. 1. januar 2010. Det lykkes dog ikke at opnå et samarbejde der gjorde, at en samlet opposition fremlagde et fælles forslag til budget for 2009. Det kunne have været et godt signal, men det havde Socialdemokratiet tilsyneladende ikke brug for. Hvad vi kun kan beklage.

I forbindelse med budgettet for 2009 kan vi se at også det borgerlige flertal har skuet frem mod valget. De stillede nemlig forslag om, at der skulle afsættes 2 mio. ekstra til rengøring. Et forslag ingen i byrådet kunne have noget imod, og alle stemte for. Skulle man se på hvor der var behov for flere penge, var det nok ikke lige det område der stod først for. Det er helt klart, at det er fremsat for at stå sig godt med en stor befolkningsgruppe inden næste valg. Et andet forslag om at skære 1 mio. på socialpsykiatrien, fremsat af det borgerlige flertal, har efterfølgende givet en lang og stor debat. Det viste sig, at disse penge var administrativt sparet en gang og kunne så ikke tages en gang mere uden at der skulle lukkes væresteder. Kommunen har store overskridelser på specialundervisningen. Der er ingen tvivl om, at den model der er vedtaget af flertallet har spillet fallit. Det vil aldrig være muligt at give børn med særlige behov en ordentlig undervisning, blot man fordeler de midler der er til specialundervisning ud på de enkelte skoler. Det er det der i grove træk sker nu. Ingen ved hvor behovet er, derfor er det nødvendigt at alle disse midler samles og så fordeles i forhold til de børn der har behov.

Det kommende år bliver debatten om skolerne et emne vi skal tage stilling til. I første omgang er det spørgsmål om hvor vi skal placere 7. klasserne, og om vi skal have fælles ledelse mellem nogle overbygningsskoler og grundskoler. Samtidig skal vi have afklaret hvor Jammerbugt Kommune skal have sit 10. klasse center. Men spørgsmålet om, hvordan den fremtidige skolestruktur skal være i Jammerbugt Kommune trænger sig på, og her må vi i SF også finde en fælles holdning til hvordan vi mener fremtiden skal være.

Processen er langt fremme med udarbejdelse af en kommuneplan (helhedsplanen) der skal binde Jammerbugt Kommune sammen på en måde så vi får en kommune uden hensyn til de fire gamle kommuner. Kommuneplanen er nu så langt fremme, at den samlet bliver udsendt til høring efter næste kommunalbestyrelsesmøde. Og det er så meningen at den skal være endelig vedtaget inden sommerferien.

Her er det også vigtig at SF går ind og sætter præg på hvordan vi ønsker kommunen udvikler sig. Vi har forsøgt at sætte bæredygtig udvikling på dagsordenen. Det ønsker vi i helhedsplanen. Og det vil vi fremover gøre i forbindelse med forslag til de nye lokalplaner.

Den kommende tid skal vi planlægge det valg til kommunalbestyrelsen, som finder sted tirsdag den 17. november. Hvis meningsmålingerne bare holder en del af det SF  i øjeblikket står til at få, ja så har vi en meget vigtig opgave med at få det til at slå igennem i Jammerbugt Kommune. Vi har nu formuleret, hvad vi skal have med i vort valgprogram. Et valgprogram vi skal vedtage her i aften. De tre vigtigste emner i valgkampen vil for SF være skoler, ældreområdet og indsatsen for en bæredygtig udvikling. Vi skal have sammensat en kandidatliste der dækker hele kommunen. Den forventer vi at have klar inden sommerferien. Samtidig skal vi være med i den daglige politiske diskussion. Så det er vigtigt at vore mange nye medlemmer melder sig og har lyst til at være med i det politiske arbejde, både i dagligdagen, men også frem mod det kommende kommunalvalg.

Erik Ingerslev Larsen
SF kommunalbestyrelsesmedlem.

 
Driftsregnskab for perioden 1. januar 2008 til  31. december 2008
         
Indtægter     Udgifter  
Kontingent 17.040,00   Renter 922,03
Partiskat 10.660,00   Porto 269,50
Renter 2,47   Møder 3.162,00
Øvrigt 6.779,25   EDB & data 180,00
      SF - centralt 19.690,00
      Valg materiale 0,00
      Annoncer 0,00
      Øvrigt 2.018,41

Indtægter i alt 34.481,72   Udgifter i alt 26.241,94
         
Periodens resultat       8.239,78

Aktiver:     Passiver:  
Konto 0380237970 -9.813,93   Overført fra regnskab 2007 -16.308,41
Konto 0380220792 96,05   Periodens resultat 8.239,78
Kassebeholdning 1.625,50      
Frimærker 23,75      

Aktiver i alt -8.068,63   Passiver i alt -8.068,63
         
Øre afrunding 0,00   Balance 0,00