POLITISK PROGRAM
kommunalpolitik
socialpolitik
sundhedspolitik
børne- og ungepolitik
folkeskolen
kultur og fritid
ældrepolitik
flygtninge og indvandrere
bolig
trafik
miljø
erhverv
arbejdsmarked og beskæftigelse
natur og turisme
forside sf-jammerbugt/valg 2009

Kommunalpolitik
Det kommunalpolitiske program for 2010-2014 er det overordnede og forpligtende arbejdsgrundlag for SFs arbejde i Jammerbugts kommunale arbejde.

SF er et rødt/grønt parti. Solidariteten er fundamentet i vores politik. Vi kæmper for, at de grupper af mennesker, der af den ene eller anden grund ikke kan klare sig selv, får hjælp fra dem, der har overskuddet og ressourcerne.

Vi afviser enhver tankegang om at udsatte individer eller grupper alene har ansvaret for deres livssituation. En offentlig sektor har som hovedopgave at være formidler af denne solidaritet. For os betyder det decentralisering af beslutningsprocesser, så at mennesker får reel indflydelse på deres hverdag, på arbejdspladsen, i skoler og institutioner eller i nærmiljøet overalt i Jammerbugt kommune.

Solidariteten er grundstenen i vores arbejde for at sikre demokratiet, et bæredygtigt miljø og ordentlige sociale vilkår. Vi vil sætte fokus på disse emner, således at hensynet til demokratiet, miljøet og de socialt svage grupper (børn, unge, ældre, arbejdsløse og handicappede) prioriteres i alle de beslutninger vi er med til at træffe. SF vil sikre, at ansvar og kompetence følges ad.

De offentlige institutioner skal være præget af en god service, fleksibilitet og et demokrati, hvor borgeren er i centrum.

SF tager afstand fra forsøgene på at markedsstyre de offentlige institutioner. Børnepasning, uddannelse og ældrepleje er ikke en vare, der kan produceres og fordeles på samme måde som vareproduktion.

Demokratiet skal styrkes for at sikre, at det bliver helhedsvurderinger, der kommer til at præge løsningerne af de enkelte opgaver.

Det er vigtigt, at prioriteringen af de forskellige opgaver gøres synlig, så debatten om hvilke værdier, der eksempelvis præger børnepasning, skole, ældrepleje, miljøbeskyttelse og trafikpolitik bliver levende og nærværende.

Det er vigtigt, at borgerne får indsigt i, hvad der foregår politisk og hvad der foregår i de kommunale forvaltninger, og dermed kan søge indflydelse på alle områder. Efter vores opfattelse kan dette ske ved, at de kommunale ansatte får mulighed for en bedre kundebetjening og ved at få åbne postlister. Sådanne ændringer vil give flere informationer til borgerne.

SF vil arbejde for, at dialogmøder med brugere og bestyrelser udvikles, således at politiske beslutninger tages i samspil med de involverede. Ved større offentlighed, inddrager vi flere borgere i beslutningsprocessen og dermed i den demokratiske proces.